суботу, 3 березня 2018 р.

3 березня - Всесвітній день письменника


Письменник - професія, якій навчаються і опановують все життя. Хтось з раннього дитинства мріє викладати свої думки на папері, деякі стають майстрами пера в зрілості і старості. Ніяких певних правил не існує. Письменники - люди, які хочуть і вміють говорити зі світом за допомогою ручки або друкарської машинки. Професіонали своєї справи мають власний день, в який отримують привітання - це 3 березня.

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ СВЯТА 
Всесвітній день письменника виник в кінці 20 століття. На 48-му з`їзді письменницького клубу було вирішено заснувати нове свято. З тих пір, а саме з 3 березня 1986 року, ця дата стала пам`ятною для письменників з усього світу. Свято стало міжнародним. День письменника, на жаль, з`явився дуже пізно. Як не дивно, майстри слова були серед людей ще задовго до появи писемності. У ті часи їх розповіді не викладали на папері, а передавали з уст в уста. До наших днів імена багатьох творчих діячів просто не збереглися і були загублені. Але без них не було б ні сучасних авторів, ні літератури в цілому. Багато століть письменство не вважалося серйозним заняттям. Автори робили це для себе. Вважалося, що продавати твори мистецтва - це гріх і блюзнірство. 
ХТО ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ПИСЬМЕННИКА? 
Це свято об`єднало безліч людей, що займаються письменством. 3 березня День письменника стали відзначати всі літератори, нарисовці, романісти, сатирики, поети, драматурги і ін.



Немає коментарів:

Дописати коментар