неділя, 15 грудня 2019 р.

Новий рік - круглий рік

  ПРОЧИТАЙ! ЦЕ ЦІКАВО!
   Вам цікаво буде дізнатись: скільки раз протягом року можна зустрічати Новий рік?


Якщо розібратись – цікаво виходить. Практично, майже в кожному місяці року можна зустрічати Новий рік у різних країнах світу.

І так , коли і куди вирушати?

1 СІЧНЯ
Ти живеш в Україні? Це твій день. Але можеш заглянути і до сусідів у Білорусь, Молдову, Росію. Був там минулого року? Тоді злітай в Австрію, Румунію чи Фінляндію. І тут уже був? А в Таїланді був? В цій країні двічі зустрічають Новий рік. Сталось це ось чому. 70 років тому уряд країни прийняв рішення святкувати Новий рік 1 січня. Але у народу не було особливого бажання відмовлятися від традиційного Тайського Нового року (Сонгаркана), и стали вони дотримуватись обох дат. Ну, що ж, обирай будь-яку.

Ти весела людина? Любиш сміятися і смішити? Тоді тобі прямий шлях до Японії, де у момент початку Нового року – 1 січня – жителі Країни Сходу Сонця починають сміятися, оскільки вірять, що сміх принесе їм удачу.

14 СІЧНЯ

На межі першої і другої половини січня постарайся прибути до Греції. Не запізнись після ночі з 13 на 14 січня, коли в колі близьких і не дуже, в теплій, дружній, а, можливо і офіційній обстановці зустрічав вдома, в Україні, старий Новий рік.

ДРУГА ПОЛОВИНА СІЧНЯ
Маршрут до Центральної і Східної Азії, в Китай. Тисячі запалених ліхтарів „укажуть” тобі шлях у Новий рік, а хлопавки і петарди допоможуть відлякати від себе злих духів. Доречі, якщо побачиш заклеєні папером вікна та двері, не лякайся – це лише один із китайських способів не пустити злих духів у дім.

КІНЕЦЬ СІЧНЯ – ПЕРША ПОЛОВИНА ЛЮТОГО

Непогано було б нанести візит в’єтнамцям. Новорічне свято вони називають ТЕТ. Тут прийнято спочатку придбати карпа до Нового року, а потім випустити його в річку. Але дивіться, не вскочте в халепу, оскільки точна дата свята змінюється з кожним роком.

БЕРЕЗЕНЬ
Потрібно їхати в Іран або Казахстан, Таджикистан чи Узбекистан. Але попередньо (тижнів за два до поїздки) запасись великою таріллю, в якій зеленіють нові сходи пшениці чи ячменю. Ті, хто тебе зустріне, відразу зрозуміють, що ти, як і вони, знаєш, що наступає Новий рік (НАВРУЗ), весна і новий рік життя.

КВІТЕНЬ
також багатий на новоріччя. З 1-го по 17-те можна переїздити з Бірми в Непал чи Шрі-Ланку. Звідти в Лаос. А закінчити вояж можна знову ж таки в Бірмі, оскільки тут прихід Нового року розтягнувся з 12-го по 17-те, адже точну дату святкування щорічно встановлює Міністерство культури. Кожна країна по своєму торжествує з нагоди приходу Нового року. Десь поливають один одного водою протягом дня, десь веселяться три дні підряд...

ЧЕРВЕНЬ
Якщо з квітня ви встигли засумувати за Новим роком, то 24 червня вам необхідно побувати в Перу. Саме в цей день древні інки святкували початок нового циклу життя, тобто Новий рік (ІНТІ РАЙМІ). 

ЛИПЕНЬ
приносить Новий рік племені Майя.

СЕРПЕНЬ
радує новоріччям жителів Джібуті та Нігерії.

ВЕРЕСЕНЬ

Перший день. Розпочинає свій тріумфальний хід Новий рік по усій сирійській землі. А в 11-й день місяця він принесе радісну звістку і подарунки ефіопам.

ЖОВТЕНЬ
Початок місяця. Сьомий день його став святковим для населення Гамбії. Трохи пізніше вітання з приходом Нового року будуть отримувати індонезійці. Кінець місяця. Шлях пролягає до Індії, де вісім різних дат відмічаються як Новий рік. Але тобі потрібно потрапити в її західну частину. Про те, що тебе тут чекають підкажуть маленькі вогники на дахах будівель.

Закриває жовтень з 31-го на 1-ше листопада новорічна ніч для жителів Шотландії та Ірландії.

ЛИСТОПАД
також радує своїми новорічними сюрпризами. В середині місяця линуть тости і привітання в Океанії та на Гаваях. А трохи пізніше в будинках Ємену.

ГРУДЕНЬ
закінчує величаву ходу новорічних ялинок, вечорів, ранків та подарунків рідним і близьким. Цим місяцем, а конкретніше 31 грудня, ми закінчуємо заочну подорож, головна мета якої – вибрати, коли і з ким, з якими народами піднімати келих із шампанським. Вибираємо.
З НОВИМ РОКОМ!



Немає коментарів:

Дописати коментар