вівторок, 23 березня 2021 р.

День числа Пі, День ілюзій

ДЕНЬ ІЛЮЗІЇ

 Ми всі живемо у світі ілюзій. Наші очі постійно обманюють наш мозок і навпаки. Те, що ми бачимо навколо себе - всього лише   особисте зорове сприйняття. Причини деяких ілюзій встановлені, але більшість з них немає наукового пояснення. З метою ознайомлення про поняття ілюзія, їх види та приклади йшла мова у Медіатеці на інформаційних уроках. Учні від перших до шостих класів із задоволенням переглянули презентацію "Оптичні елюзії", подивилися виступи ілюзіоністів, познайомились із картинами художника Октавіо Окампо "Світ ілюзії". 














День числа Пі

14 березня, в день народження Альберта Енштейна, щорічно відзначається  День Пі — неофіційне свято, присвячене числу π. Воно святкується 14 березня, що в прийнятому в США форматі записується як 3.14, що є трьома першими розрядами числа π. Свято впроваджене на математичних факультетах значної кількості вузів у різних країнах. Зазвичай свято розпочинається о 1:59 ночі, що разом із датою складає перші шість знаків числа π (3,14159).

Учні початкової школи розгадували нескладні задачі та приклади, головоломки, грали в хрестики - нулики, шахи. День присвятили Тижню математики у Гімназії.


Немає коментарів:

Дописати коментар