У багатьох країнах світу в другу п'ятницю жовтня відзначають Всесвітній день яйця - свято всіх любителів яєць, омлетів, запіканок і яєчні. Свято відзначають з 1996 року. Нічого дивного в цьому немає. Адже яйця - найуніверсальніший продукт харчування, вони популярні в кулінарії всіх країн і культур, багато в чому завдяки тому, що їх вживання може бути найрізноманітнішим. В ЯЙЦЯХ міститься безліч необхідних організму поживних речовин, включаючи основні вітаміни і мінерали, а також антиоксиданти, які допомагають від деяких хвороб. І, всупереч загальній думці, яйця не підвищують рівень холестерину.,,
В ліцеї "Сузіря" учні 1-2 класів відвідали Медіатеку та взяли участь у святі.
Бібліотекар підготувала цікаву інформацію у вигляді Презентації, змагалися командами "Півники" та "Курочки", розважалися та дивилися мультфільми "Курочка ряба та "Яйце райце".
Завдяки Всесвітньому Дню яйця ми тепер знаємо :
- скільки хвилин варити яйця,
- яке найбільше та найменше яйце,
-найдорожче та найшоколадніше яйце,
-які страви готуються із яєць та багато іншого цікавого про яйця.
Немає коментарів:
Дописати коментар